VerzamelaarsVeiling Inname- & Taxatiedagen

Goudwisselkantoor, meer dan 50 inkoop- & afhaalpunten!

Contact
Inkoop & Taxatie
T 0186-571366
M inkoop@deruiterbv.nl

Klantenservice
T 0186-572732
M klantenservice@deruiterbv.nl

Adresgegevens
Industrieweg 13
3286 BW  Klaaswaal




U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen.

voorwaarden & kwaliteitsomschrijving
veelgestelde vragen

Veilig betalen kan nu bij ons met iDeal.
Laatste nieuws
Het is komende week precies 200 jaar geleden dat drukkerij Koninklijke Joh. Enschedé de eerste bankbiljetten leverde aan De Nederlandsche Bank (DNB; 1814-2014).

Ter ere van die gelegenheid biedt de Haarlemse drukker, die onlangs werd overgenomen door investeringsbedrijf Nimbus, DNB dinsdag een afbeelding van het eerste originele biljet en een van het bijbehorende orderboek aan.
De eerste bankbiljetten van DNB waren erg simpel van ontwerp en werden ook wel 'Roodborstjes' genoemd. De drukker vond dat biljetten niet mooi hoefden te zijn; als ze maar niet te vervalsen waren. Van 1990 tot 2002 stond het biljet van 25 gulden ook beter bekend als het 'roodborstje'.

 
                
Roodborstje 1989        < >              Roodborstje 1814
 

De centrale bank was destijds niet de enige uitgever van papiergeld in Nederland. Ook bedrijven deden dat. De Roodborstjes werden bovendien niet door gewone mensen gebruikt maar waren bedoeld voor betalingsverkeer tussen bankiers onderling, zo is te lezen in de annalen van DNB.

Voor Joh. Enschedé is het een jubileum met een zwart randje. Het bedrijf was van de oprichting van DNB in 1814 tot het jaar 2000 de onbetwiste drukker van het Nederlandse papiergeld. Maar met de komst van de euro kreeg de onderneming concurrentie uit het buitenland. In de 21e eeuw heeft Joh. Enschedé nog regelmatig eurobiljetten mogen drukken. Er is nu wel sprake van "een echte vechtmarkt'', zo liet de directie van de drukkerij zich onlangs nog ontvallen. Het in 1703 opgerichte bedrijf moet het ondanks een uitstekende reputatie in aanbestedingen vaak afleggen tegen een aantal veel grotere concurrenten. Vorig jaar raakte Joh. Enschedé hierdoor in financiële problemen.

Door de deal met Nimbus in januari dit jaar is het voortbestaan van de drukker verzekerd. Onder de vleugels van de nieuwe grootaandeelhouder wil Joh. Enschedé zich blijven toeleggen op de productie van eurobiljetten. En ook voor landen buiten Europa wordt briefgeld gemaakt.
Daarnaast vervaardigt Joh. Enschedé postzegels, visumstickers en ander (beveiligd) drukwerk. Wat betreft het drukken van postzegels is Joh. Enschedé wereldwijd in circa zeventig landen actief.
Bron: ANP
%>..
Lees verder »

Bedrijfspresentatie / Over ons



Over ons:
Munt- en Papiergeldhandel De Ruiter BV in Klaaswaal handelt al sinds 1984 in Munten, Papiergeld en Postzegels. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste webwinkel in de verzamelbranche. Met onze uitgebreide prijslijsten van de Koninkrijksmunten, Euromunten en het Nederlands papiergeld geven wij een uitgebreid overzicht van ons assortiment.
Bij ons staat service hoog in het vaandel. Dit houdt in dat wij, met ons team van 18 medewerkers, onze uiterste best doen om zowel u als verzamelaar, maar ook u als handelaar van dienst te zijn.
   

Wat wij te koop vragen en aanbieden:

* Bankbiljetten Nederland en Overzee (waaronder Noodgeld, Kampgeld, Scheepsgeld. Recepisse, Misdrukbiljetten)
* Koninkrijksmunten (waaronder Provinciale munten, Misslagen en rariteiten)
* Euromunten
* Postzegels Nederland en Buitenland (Uw verzameling, Beleggingspartijen, Frankeergeldige zegels, Rariteiten)
* Ansichtkaarten
* Oud (blikken) speelgoed

Wilt u kopen of verkopen? Ook voor de (euro)muntenhandel!
Met ons uitgebreid assortiment aan bankbiljetten, euro)munten en postzegels bieden wij u als verzamelaar en handelaar uitgebreide mogelijkheden. Vraag naar onze prijslijsten en geef u op voor de gratis mailing.
Onze omvangrijke klantenkring, zowel in Nederland als internationaal, opgebouwd in decennia, resulteert in een reële verkoopprijs voor uw collectie of beleggingspartij. Contante betaling, discretie en (na overleg) evt. bezoek aan huis is bij ons geen probleem!

Bezoek onze showroom
Wilt u bij ons langskomen dan is dit mogelijk na een telefonische afspraak. Ons kantoor is gevestigd in Klaaswaal (Zuid-Holland), even onder Rotterdam. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.
Wij heten u van harte welkom!

Aan de rechterkant treft u onze adres- en contactgegevens aan. Voor vragen en/of opmerkingen; neem gerust contact met ons op! Klik hier om naar het contactformulier te gaan.