Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Nederland 10 Gulden 1997 'IJsvogel'

€ 24,99

Kies uw product

UNC 50-1
€ 24,99
Zf+ 50-1
€ 8,00

Nederland 10 Gulden 1997 IJsvogel

- De IJsvogel -

dolk op wieken in een jasje van kobalt,
buik oranje…maar de oogwenk ziet
even maar een blauwe vlam

voor hogere jagers zo blauw als het water;
voor wie daaronder huist (de voorn, de bliek)
het grauw oranje van dor blad

totdat de twijg kort neerbuigt, terugveert,
vleugels vinnen blijken en de dolk
zich om de schubben schaart, waarvan

de tak straks glinstert, na de slacht wanneer
het wapen drooggepoetst, de slokop zit en
schokkend kleur geeft aan de winter

Arie van den BergHet laatste Nederlandse biljet voor de invoering van de euro. De cirkel met gele sterachtige figuren verwijst onbewust naar de euro. Zoals gebruikelijk voor een tientje is de hoofdkleur blauw en het heeft uitsluitend abstracte afbeeldingen.
Alleen het watermerk vertoont een echte ijsvogel en het doorzichtvenster een stekelbaars. Op het biljet staat voor het eerst de gestandaardiseerde valuta-aanduiding NLG.
De hoofdopdracht aan de ontwerper was, dat het biljet er vrolijk uit moest zien en ook na zeer veel gebruik een schone indruk moest geven.
De tien balkjes op de voorkant geven de waarde van het biljet weer. Met een vergrootglas is op de achterkant het gedicht 'De IJsvogel' van Arie van den Berg leesbaar. Het biljet is "...beter beveiligd, duurzamer, goedkoper en op tijd klaar".
Een mooie afsluiting van bijna twee eeuwen Nederlandse bankbiljetten.


Het bankbiljet Nederland 10 gulden 1997 is uitgegeven op 1 juli 1997. De afmeting van het bankbiljet van tien gulden 1997 is 76 x 136 mm.

Deze tien gulden van 1997 is uitgegeven in 1 variant; (ook wel catalogusnummer genoemd) namelijk:

 • Cat. Nr. 50-1 - 10 cijfers onder streepjescode, met daarop 2 handtekeningen van Koning / Wellink.


Waarde Nederland 10 gulden 1997 IJsvogel
De waarde van een 10 gulden 1997 is afhankelijk van de kwaliteit van het bankbiljet, te herkennen aan de hoeveelheid gebruikerssporen uit die periode. De verzamelwaarde van het Nederlandse 10 gulden biljet uit 1997 wordt bepaald door de kwaliteit van het biljet. Hoe hoger de kwaliteit van het bankbiljet hoe meer waarde dit bankbiljet vertegenwoordigt.

Omschrijving van de kwaliteit van de Nederlandse 10 gulden 1997 vindt u onder kwaliteitsomschrijving. Mocht u desondanks na het lezen van deze omschrijving nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u interesse in het kopen van een Nederlands bankbiljet 10 gulden 1997? Bestel nu het Nederlandse bankbiljet van 10 gulden 1997 via onze webwinkel verzamelaarsmarkt. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

Verkopen Nederland 10 gulden 1997 IJsvogel
Heeft u het bankbiljet van tien gulden 1997 uit een erfenis verkregen (of wellicht misschien wel een hele bankbiljettenverzameling) en wilt u deze verkopen, dan kunt u ook terecht bij verzamelaarsmarkt. Onze taxateurs kunnen vrijblijvend de waarde van uw collectie taxeren zodat u weet wat het oplevert. Elke week zijn er weer taxatiedagen in heel Nederland om uw verzameling geheel vrijblijvend op waarde te beoordelen. Uiteraard met de mogelijkheid om uw verzameling aan ons te verkopen.

Specificaties

 • Soort
  10 gulden
 • AFM
  76 x 136 mm
 • AV.nr
  38.1a
  38.1a.2
  Gouden biljet UNC, 10 gulden 1997 ZF kwaliteit
 • Cat.Nr.
  50-1
 • Jaar
  1997
 • Land
  Nederland

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV