Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

HET NIEUWE €10-BILJET IN OMLOOP; LIVE RADIO 2

woensdag 24 september 2014

Het nieuwe biljet van €10 is op 23 september in omloop gekomen. Het is het tweede bankbiljet van de Europa-serie, na het nieuwe biljet van €5, dat op 2 mei 2013 in omloop is gekomen. Op 13 januari 2013 onthulde Yves Mersch, lid van de Directie van de ECB, het nieuwe biljet van €10. De nieuwe bankbiljetten worden over een periode van een aantal jaren geleidelijk, in oplopende volgorde, in omloop gebracht. De coupures van de biljetten blijven onveranderd: €5, €10, €20, €50, €100, €200 en €500.

De nieuwe flap is iets donkerder dan de huidige tieneurobiljetten, en is volgens de Europese Centrale Bank ook minder makkelijk te vervalsen. Zo heeft het nieuwe biljet een watermerk van Europa, de mythische vrouw die haar naam aan ons continent heeft geleend. Het groene cijfer 10, linksonder, verschiet naar donkerblauw als het biljet wordt gekanteld. Bovendien is een deel van de inkt voelbaar voor blinden en slechtzienden. Ook moeten de tientjes langer meegaan, de biljetten hebben een beschermende laag.

De invoering van het nieuwe tientje gaat niet zonder horten of stoten: in april werden uit een kluis in Hamburg al 700 nieuwe biljetten gestolen en in omloop gebracht. Drie verdachten probeerden de nieuwe tientjes bij een benzinestation te wisselen.

Johan de Ruiter, van jongs af aan verzamelaar in hart en nieren, ontvangt als één van de eersten officieel een exemplaar van het nieuwe bankbiljet, en kwam hiermee live in de uitzending bij Radio 2.

Deel dit nieuwsitem op...

HET NIEUWE €10-BILJET IN OMLOOP; LIVE RADIO 2

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV