Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

IS DE OVERSTAP NAAR DE GEZAMELIJKE EUROPESE MUNT ECHT EEN VOORUITGANG?

dinsdag 3 januari 2012

Een bezoek bij VerzamelaarsMarkt, vestiging Klaaswaal. 10 jaar geleden werd de introductie van de euro nog beschouwd als een grote stap naar echte Europese eenwording. Is de overstap naar de gezamelijke Europese munt echt een vooruitgang?

Munthandelaar Johan de Ruiter aan het woord: Als de euro om zou vallen worden de munten zeker meer waard. Dan verwachten we een enorme toestroom van verzamelaars die zeggen: “Nu ga ik het nog even compleet maken”!

Sinds het uitbreken van de eurocrisis heeft de munt het helemaal zwaar. Toch kunnen we volgens ex-staatssecretaris van financiën, Willem Vermeend, echt niet zonder. Natuurlijk zijn de prijzen gestegen, dat kun je niet ontkennen. Maar dat is niet de danken of te wijten aan de euro. Het heeft meer te maken met alle prijzen die hoger zijn geworden. Ook de wereldmarktprijzen zijn verhoogd. Maar aan de andere kant is de inflatie relatief laag gebleven. En dat komt ook weer door de invoer van de euro. Dus uiteindelijk als je alles bij elkaar optelt, ik weet niet of het populair is, maar uiteindelijk heeft de euro ons zeker voordelen gebracht!

Deel dit nieuwsitem op...

IS DE OVERSTAP NAAR DE GEZAMELIJKE EUROPESE MUNT ECHT EEN VOORUITGANG?

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV