Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

KONINGSDUBBELPORTRET 2014

woensdag 30 april 2014

Na de 2 euro Dubbelportret 2013 ter ere van de toen aangekondigde troonswisseling en de introductie van de nieuwe Nederlandse euromunten 2014 verschijnt in mei de nieuwe 2 euro Koningsdubbelportret. Hiermee wordt afscheid genomen van de muntontwerpen met het vertrouwde portret van onze voormalige vorstin Beatrix. Samen met het Dubbelportret en de nieuwe euromunten completeert het Koningsdubbelportret een bijzondere munttrilogie rondom de troonswisseling.

Op de 2 euro Koningsdubbelportret staat Koning Willem-Alexander als regerend vorst voorop. Op het eerste Dubbelportret uit 2013 stond de toenmalige Koningin Beatrix voorop afgebeeld. Het ontwerp is gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Munt en, net als de 2 euro Dubbelportret 2013 van de hand van modelleur Pannos Goutzemisis. Beide ontwerpen zijn traditioneel en klassiek.

Deel dit nieuwsitem op...

KONINGSDUBBELPORTRET 2014

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV