Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

WAARNEMEND MUNTMEESTERTEKEN

dinsdag 26 januari 2016

Met het vertrek van Maarten Brouwer als Muntmeester wordt ook een periode van bijna 15 jaar munten met het Muntmeesterteken Koerszettende Zeilen afgesloten. Na 15 bijzondere muntjaren wordt het stokje nu tijdelijk overgedragen aan Waarnemend Muntmeester Kees Bruinsma. Alle munten in 2016 dragen daarom het Waarnemend Muntmeesterteken. Een unieke gebeurtenis, die voor het laatst in 2002 plaatsvond.

Als sinds 1807 worden munten voorzien van een Muntmeesterteken. Dit is een persoonlijk signatuur van de Muntmeester zelf. Bij een Waarnemend Muntmeester is het gebruikelijk dat het Muntmeesterteken van zijn voorganger wordt gebruikt, met een kleine toevoeging. In dit geval het Muntmeesterteken Koerszettende Zeilen met een ster. De laatste keer dat er een Waarnemend Muntmeester afgebeelde stond was in 2002, namelijk de Vruchtdragende Wijnrank met ster. 

Onder verzamelaars zijn munten met een Waarnemend Muntmeesterteken zeer geliefd, vooral omdat het niet vaak voorkomt. De eerste muntsets met het Waarnemend Muntmeesterteken zijn de BU-set Nederland 2016 en de Proofset Nederland. Maar ook de Gouden en Zilveren Dukaten en overige uitgiften 2016 zijn voorzien van het teken Koerszettende Zeilen met ster.

Deel dit nieuwsitem op...

WAARNEMEND MUNTMEESTERTEKEN

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV