Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Oostenrijk 10 euro 2002 'Kasteel Eggenberg'

Oostenrijk 10 euro 2002 'Kasteel Eggenberg' Oostenrijk 10 euro 2002 'Kasteel Eggenberg'

€ 19,95

Kasteel Eggenberg aan de westrand van Graz is het belangrijkste kasteelgebouw van de Stiermarken.Bouwheer van het vanaf 1625 door de leerling van Palladio Pietro de Pomis gebouwde paleis was vorst Hans Ulrich von Eggenberg (1568 – 1634).

Het prachtige, naar het voorbeeld van het Spaanse Escorial vormgegeven kasteelgebouw was uitdrukking van de machtige positie van de kasteelheer en tegelijkertijd uitting van zijn humanistisch gevormde wereldbeeld. Aan de bouw en het interieur ligt een wiskundig programma ten grondslag, dat het kasteel tot een architectonische afspiegeling van het universum moest maken. Beïnvloed door grote denkers van hun tijd zoals Johannes Kepler of Giordano Bruno.

Middelpunt van de bel-etage van het kasteel is de schilderijenreeks van de feestzaal:planeten en dierenriem, sterrenbeelden en elementen zijn gewoon indrukwekkend.De schilderijen zijn afkomstig van Hans Adam Weissenkircher, het stucwerk van Alessandro Serenio.

Aan de planetenzaal grenzen 24 pronkkamers.De cyclus van meer dan 600 plafondschilderingen telt tot de grootste van Europa.

Een uitgestrekte landschapstuin uit de 1ste helft van de 19de eeuw met waardevol bomenbestand omringt nog altijd het kasteel.In het jaar 2000 werd de planetentuin geopend.
Meer tonen

Kwaliteit

Uw verzameling verkopen?

Klik hier

Specificaties

 • Land
  Oostenrijk
 • Soort
  Gelegenheidseuro's
 • Jaar
  2002

Deel dit product op...

Google+ Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 13
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV