Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Koninkrijksmunten Nederland ½ cent 1906

€ 3,00

Kies uw product

Pr+
€ 15,00
Zf/Pr
€ 6,00
Zf
€ 4,50
Fr/Zf
€ 3,00
Fdc
€ 22,50
Fdc-
€ 20,00
De halve cent Koningin Wilhelmina 1906 is geslagen in Utrecht en heeft een oplage van 10.000.000. De voorzijde van de ½ cent 1906 Wilhelmina heeft de afbeelding van een gekroonde leeuw met zwaard en pijlenbundel en op de achterzijde staat een ½ cent binnen twee samengebonden oranjetakken. Van de ½ cent Wilhelmina 1906 is het reliëf lager en de letters en munt- en muntmeesterteken kleiner, de leeuw is anders afgebeeld en in plaats van 15 blokken staan er 17 blokken in het veld. De cijfers van het jaartal zijn op deze munt iets kleiner gedrukt.

De halve cent 1906 heeft als muntteken een Mercurius staf en als muntmeesterteken een hellebaard. De halve cent Wilhelmina 1906 is gemaakt van brons en heeft een gewicht van 1,25 gram en een doorsnede van 14 mm. De halve cent 1906 Wilhelmina heeft een gekartelde rand.

De prijs van een halve cent 1906 van Wilhelmina is afhankelijk van de kwaliteit van de munt deze is te herkennen aan de hoeveelheid slijtage door gebruikerssporen uit die periode. De verzamelwaarde van de ½ cent 1906 Wilhelmina wordt bepaald op kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit van de gulden munten hoe meer waarde de gulden munten vertegenwoordigen.

Bestel nu de halve centen Wilhelmina 1906 in onze webwinkel verzamelaarsmarkt.nl. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

Heeft u de halve cent 1906 Wilhelmina uit een erfenis verkregen of wellicht misschien wel een hele muntverzameling en wilt deze verkopen dan kunt u ook terecht bij verzamelaarsmarkt. Onze taxateurs kunnen vrijblijvend de waarde van uw collectie taxeren zodat u weet wat het oplevert. Elke week zijn er weer taxatiedagen in heel Nederland om uw verzameling geheel vrijblijvend te laten taxeren. Uiteraard met de mogelijkheid om uw verzameling aan ons te verkopen.

Specificaties

 • Staatshoofd
  Koningin Wilhelmina
 • Land
  Nederland
 • Soort
  0,5 cent
 • Jaar
  1906

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 13
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV