Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Koninkrijksmunten Nederland 1 cent 1922

Kies uw product

Zf/Pr
€ 3,50
Pr/Fdc
€ 15,00
Fdc
Niet voorradig

De één cent Koningin Wilhelmina 1922 is geslagen in Utrecht en heeft een oplage van 20.000.000. De voorzijde van de 1 cent 1922 Wilhelmina heeft de afbeelding van een gekroonde leeuw met een open kroon met zwaard en pijlenbundel en op de achterzijde staat een 1 cent binnen twee samengebonden oranjetakken, de letters zijn groter. De oranjetakken zijn veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. De muntplaat van de één cent Koningin Wilhelmina 1922 is opzettelijk donker gemaakt om verwisseling met gouden vijfjes te voorkomen. Door slijtage verdwijnt de donkere laag.

De één cent 1922 heeft als muntteken een Mercurius staf en als muntmeesterteken een zeepaard. De één cent Wilhelmina 1922 is gemaakt van brons en heeft een gewicht van 2,5 gram en een doorsnede van 19 mm. De één cent 1922 Wilhelmina heeft een gekartelde rand.

De prijs van een één cent 1922 van Wilhelmina is afhankelijk van de kwaliteit van de munt deze is te herkennen aan de hoeveelheid slijtage door gebruikerssporen uit die periode. De verzamelwaarde van de 1 cent 1922 Wilhelmina wordt bepaald op kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit van de gulden munten hoe meer waarde de gulden munten vertegenwoordigen.

Bestel nu de één centen Wilhelmina 1922 in onze webwinkel verzamelaarsmarkt.nl. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

Heeft u de één cent 1922 Wilhelmina uit een erfenis verkregen of wellicht misschien wel een hele muntverzameling en wilt deze verkopen dan kunt u ook terecht bij verzamelaarsmarkt. Onze taxateurs kunnen vrijblijvend de waarde van uw collectie taxeren zodat u weet wat het oplevert. Elke week zijn er weer taxatiedagen in heel Nederland om uw verzameling geheel vrijblijvend te laten taxeren. Uiteraard met de mogelijkheid om uw verzameling aan ons te verkopen.

Specificaties

 • Soort
  1 cent
 • Jaar
  1922
 • Land
  Nederland
 • Staatshoofd
  Koningin Wilhelmina

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV