Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Wrakset serie Deel 2: Storm op zee

€ 109,95

Kies uw product

'Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn' luidt het bekende zeemanslied. De kooplieden uit de Republiek moesten inderdaad taaie mannen zijn. Onderweg hadden ze met veel ontberingen te maken, stormen en andere rampen teisterden de schepen tijdens de lange weg naar de Oost of naar de West. De bemanning leefde een ongezond leven op de schepen en leden aan scheurbuik en andere ziektes. Toch bleef de rijkdom van de handel en het avontuur op zee trekken, ondanks alle gevaren. Over de woeste baren heen werd zo rijkdom vergaard en een handelsimperium opgebouwd. Soms sloeg echter het noodlot toe en verging een schip in de storm met man en muis. 

De set voor u is een getuige van deze ruige tijden en is daarom een levend stuk geschiedenis met al zijn mooie en lelijke kanten. Het bestaat uit een zilveren wrakmunt en een originele VOC-duit. Ze vertellen het verhaal van houten schepen, ijzeren kerels en zilveren munten. 

Let op! Vanwege het unieke karakter van de munten zullen ze in werkelijkheid verschillen van de productfoto's en de standaardjes zijn niet inbegrepen bij dit product.

Onze andere historische sets gemist? Klik hier voor de producten!

Specificaties

  • Jaar
    18e eeuw
  • Land
    Nederland
  • Thema
    Historische set

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV