Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Vooruitgang van de natiestaat serie Deel 2: Vive la France

€ 74,95

Kies uw product

De goede politiek is, aan de volkeren wijs te maken dat zij vrij zijn'' zei de beroemde keizer Napoleon. Dit bleek maar al te waar voor Frankrijk. Frankrijk veranderde in de 19e eeuw wel vijf keer van staatsvorm. Na de bloedige jaren van de eerste Republiek greep de eerste consul Napoleon Bonaparte de macht en werd daarmee de eerste keizer van Frankrijk. Onder zijn briljante leiderschap veroverde hij Europa tot hij zijn tanden stukbeet op de Russische winter. Nadat Napoleon definitief verslagen was bij Waterloo, leek het de Europese leiders goed om weer een koning over Frankrijk te hebben. 

Dit veranderde in het revolutiejaar van 1848. Door heel Europa waren er revoluties en opstanden; in Frankrijk werd de Republiek uitgeroepen. Niet lang daarna was Frankrijk weer terug bij af toen Napoleon III de keizerstroon besteeg. Ook hij kon zijn macht niet behouden en na de dramatische oorlog tegen Duitsland werd hij afgezet. Steeds bleek de roep om een Republiek sterker dan de heerser op de troon.

Let op! Vanwege het unieke karakter van de munten zullen ze in werkelijkheid verschillen van de productfoto's.

Onze andere historische sets gemist? Klik hier voor de producten!

Specificaties

  • Jaar
    19e eeuw
  • Land
    Nederland
  • Thema
    Historische set

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV