Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Vooruitgang van de natiestaat serie Deel 4: Het ijzeren rijk en haar ijzeren kanselier

€ 79,95

Kies uw product

Het Duitse rijk was in centraal Europa al eeuwen de grote machtsfactor. Machtige keizers hadden pausen uitgedaagd en de politiek van Europa bepaalt. Na de verwoestende dertigjarige oorlog was het voor het Duitse rijk gedaan met deze hoofdrol. Individuele staten werden machtig, maar werden ook weer verslagen. Toch bleven verschillende Duitse staten machtige spelers. In de 19e eeuw kwam in Duitsland het proces van industrialisering op gang.

De ijzerindustrie bloeide, met name in het Ruhrgebied bracht dit grote welvaart. Ook het nationalisme nam toe en de roep om de eenwording werd groter. In Pruissen stond een geniaal staatsman op, namelijk kanselier Otto von Bismarck. Door oorlogen tegen Denemarken en Oostenrijk en zijn Realpolitik maakte hij Pruisen tot de machtigste staat van Duitsland. Het sluitstuk van de eenwording was de oorlog tegen Frankrijk, waarbij Pruisen en de omliggende Duitse staten Frankrijk vernederden .

Het Duitse keizerrijk werd uitgeroepen in de spiegelzaal van het Paleis van Versailles. Otto von Bismarck vatte het proces zelf goed samen toen hij zei: ‘Om de Duitse staten te verenigen zal ik ijzer en bloed gebruiken’.

Let op! Vanwege het unieke karakter van de munten zullen ze in werkelijkheid verschillen van de productfoto's.

Onze andere historische sets gemist? Klik hier voor de producten!

Specificaties

  • Jaar
    19e eeuw
  • Land
    Nederland
  • Thema
    Historische set

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV