U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen.

Munten Euro's Nederland


Klik hier voor de gewenste categorie Nederlandse euro's:

- Speciale 2 euromunten

- Speciale 2 euromunten (combinatiesets proofkwaliteit)

- Coincards KNM (herdenkingsmunten, o.a. 5 en 10 euro)

- Coincards KNM (penningen en speciale uitgiften)

- 5 euromunten in Proofkwaliteit (Zilver)

- 10 euromunten (Goud)

- 10 euromunten (Zilver)

- 20 euromunten (Goud)

- 50 euromunten (Goud)

- Proofsets (1 cent t/m 2 euro)

- Proofsets (Kleuren sets, Combinatie sets, Transitie sets, Zilver sets, Goud sets)

- Proofsets (Prestige sets, Muntmeester sets)

- Jaarseries 1 cent t/m 2 euro

- Jaarseries 1 cent t/m 2 euro (blisterverpakkingen)

- Jaarseries 1 cent t/m 2 euro (BU-sets, Thema sets, speciale sets)

- Holland Coinfair sets, Holland Coincards

- Dag van de Munt sets

- World Money Fair sets

- BeNeLux sets (Belgie, Nederland, Luxemburg)

- Geboorte sets, geboorte coincards

- Huwelijks sets

- Guest of Honour sets

- Thema sets (1 cent t/m 2 euro met penning)

- Herdenkingsmunten en -penningen in officiele munthouder KNM

- Herdenkingspenningen in Proofkwaliteit (Zilver en Goud)

- Muntrolpakketten

- Gekleurde euromunten (o.a. 2 euro, 5 euro en 10 euro)

- Muntrollen (1 cent, 2 cent, 5 cent)   

Nederland

Monarchie (koninkrijk)
Oppervlakte: 41.528 km²
Hoofdstad: Amsterdam
Inwoners: 16,73 miljoen (2014)
Toetreding tot de EU: 1958
Oude munteenheid: Nederlandse gulden


 
Nederland is een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Het wordt in het westen en noorden begrensd door de Noordzee, langs de oostgrens door Duitsland en in het zuiden door België. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam, de regeringszetel is Den Haag. De Caribische eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba maken als bijzondere gemeenten deel uit van het land.
Nederland heeft een inwonertal van 16.730.632 (2012) en met een oppervlakte van 41.526 km² een hoge bevolkingsdichtheid van 447,9/km² (2012). Ruim 18% van het oppervlak bestaat uit water en een groot deel van het land en de bevolking bevindt zich onder zeeniveau. Het land wordt beschermd tegen het water door middel van een systeem van dijken en waterwerken. Door landwinning zijn polders gecreëerd. Bestuurlijk is het land verdeeld in twaalf provincies.
Nederland werd onafhankelijk tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648), waarin de gezamenlijke Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden tegen Spaanse overheersing in opstand kwamen. In 1579 vormden de Noordelijke Nederlanden de Unie van Utrecht, waarmee een nieuwe politieke entiteit ontstond. Met de Acte van Verlatinghe van 1581 werd door de gewesten van die unie de onafhankelijkheid van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden uitgeroepen, die rond 1609, bij het begin van het Twaalfjarig Bestand internationale erkenning kreeg en na afloop van de Tachtigjarige Oorlog in 1648 ook van Spanje bij de Vrede van Münster. Vanaf de Franse tijd (1795-1813) ontwikkelde Nederland zich tot een natiestaat, aanvankelijk als Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1815, dat door de Belgische Revolutie in 1830 echter uiteenviel.
Tegenwoordig is Nederland een van de meest ontwikkelde landen als 's werelds zevende economie naar bbp per hoofd van de bevolking (2009). Het bezet ook die plaats in de index van de menselijke ontwikkeling (2009). De Nederlandse economie steunt vooral op een zeer hoog ontwikkelde land- en tuinbouwsector, de dienstensector en de internationale handel, met name op de doorvoer van goederen naar Duitsland.
Nederland is sinds 1848 een parlementaire democratie onder een constitutionele monarchie, een staatsvorm waarbij de macht gedeeld wordt door de koning(in), de ministers en het parlement. Nederland was medeoprichter van onder meer de EU, de NAVO en de Wereldhandelsorganisatie. Met België en Luxemburg vormt het de Benelux. Den Haag speelt een internationale rol op juridisch gebied, als locatie voor vier internationale tribunalen en Europol.