U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen.

Verzamelaarsmarkt.nl review stars
9,1 / 10
645

Het laatste ringgeld van Siam

maandag 3 oktober 2016


Vanuit het oude Siam bieden we u een vergeten schat uit een mysterieus koninkrijk. Siam, het huidige Thailand kent een exotische en avontuurlijke geschiedenis. Onderdeel van deze geschiedenis is het oude ringgeld, dat nog tot in de 19e eeuw werd gemaakt.

Ringgeld
Ringgeld heeft de vorm van een zegelring. Het werd gemaakt van een staafje zilver, waarvan de uiteinden werden omgebogen. De ‘ringmunten’ die we u bieden, tonen het Boeddhistische chakrawiel als teken van de Chakridynastie en een persoonlijk teken van koning Rama III (1824-1851). De nominale waarde was 1 baht.

Het einde van een tijdperk
Het laatste traditionele geld van het huidige Thailand werd geslagen onder Rama III. Thailand is het enige Zuidoost-Aziatische land dat nooit door een Europese mogendheid is gekoloniseerd. Om deze reden voldeed het Siamese geld ook lange tijd niet aan de Europese maatstaven. In 1857 kreeg Rama IV van koningin Victoria een muntpers cadeau. Dit betekende het einde van het aloude Siamese ringgeld. Onder Rama IV werden munten geslagen zoals wij ze nu kennen.

Beleef een vergeten stuk oosterse cultuur met deze bijzondere herinnering aan een eeuwenoude munttraditie. Een zeer betaalbaar en origineel geschenk voor bijvoorbeeld de feestdagen.

Wat maakt dit ringgeld zo bijzonder?
1. Het laatste zilvergeld van Siam van vóór de muntslag
2. Ruim 150 jaar oud
3. Een bijzonder en origineel geschenk
4. Zeer hoog Zilvergehalte

Verdere specificaties
Metaal: zilver
Gehalte: 920-970/1000
Gewicht: ca. 15 gram
Diameter: ca. 14 mm


€ 59,95       

Klik hier om dit traditionele ringgeld direct te bestellen!