Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

RECORD OPBRENGST VOOR GOUDEN MUNT HOLLAND

maandag 5 oktober 2015

Klaaswaal - Dit weekend is bij Verzamelaarsveiling in Klaaswaal de duurste Nederlandse gouden munt geveild. De Gouden afslag van een dukaton Holland ofwel Gouden Rijder 1703 bracht maar liefst 60.500 euro op.

Van deze munt met uitzonderlijk mooie kwaliteit zijn slechts drie exemplaren bekend. Erik de Ruiter: “Er waren veel serieuze bieders in de zaal en op internet. Geïnteresseerden bleven maar doorgaan met het opsteken van de bordjes, ten teken dat ze deze munt maar al te graag wilden hebben.

Er waren meerdere buitenlandse bieders die hier speciaal voor naar de Hoeksche Waard kwamen. De munt is uiteindelijk gekocht voor een verzamelaar in Amerika. De bijzondere munt gaf zoveel reuring bij toegestroomde muntenverzamelaars, dat meerdere munten van eigenaar wisselden.”

In totaal kwamen honderden bezoekers af op de veiling en via internet volgden meer dan duizend mensen de veiling. “De belangstelling voor Verzamelaarsveiling is groeiend, er zijn veel kavels verhandeld en we sloten de veiling dan ook met een goed gevoel af”, vertelt Erik de Ruiter.

Deel dit nieuwsitem op...

RECORD OPBRENGST VOOR GOUDEN MUNT HOLLAND

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV