Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Erflaters-I serie Deel 1: Hugo de Groot

Kies uw product

Zf+
€ 39,95

Omdat het 400 jaar geleden is dat Hugo de Groot, door middel van een boekenkist uit het slot Loevenstein ontsnapte, heeft Verzamelaarsmarkt nu een mooi Hugo de Groot tientje met een certificaat. Hieronder vindt u de vertaling van het eerste hoofdstuk van de Mare Liberum, dit staat ook afgedrukt op de achterkant van het certificaat. 

Het volkenrecht kent een ieder de vrije vaart naar een ieder toe

Mijn voornemen is om kort en duidelijk aan te tonen dat de Nederlanders - dat wil zeggen de onderdanen van de Verenigde Provinciën van de Nederlanden - het recht hebben om naar Oost-Indië te varen, niet anders dan zij dat nu doen, en met de bevolking daar handel te drijven. Als grondslag daarvoor zal ik aanvoeren de navolgende onweerlegbare regel van het volkenrecht dat men het oorspronkelijke of algemene noemt, en waarvan de strekking glashelder en onveranderlijk is: het staat ieder volk vrij met ieder ander volk contact te leggen en met dat volk handel te drijven.

God zelf bevestigt dit bij monde van de natuur. Want Hij heeft niet gewild dat de Natuur op alle plekken voorziet in alle levensbehoeften. Zoals Hij ook ieder volk in andere vaardigheden laat uitmunten. Waartoe dienen deze voorzieningenanders, dan omdat Hij juist bedoeld heeft door 

Specificaties

  • Jaar
    1953
  • Land
    Nederland
  • Thema
    Historische set

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV