Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Koninkrijksmunten Nederland 2½ gulden 1932

Kies uw product

Pr+
€ 25,00
Pr/Fdc
€ 30,00

De twee en een halve gulden Wilhelmina 1932 is geslagen in Utrecht en heeft een oplage 6.000.000. De voorzijde van de 2 ½  gulden 1932 Wilhelmina heeft als afbeelding portret met opgestoken haar naar links (deze munt is verdeeld in oplage met grof uitgesneden haar en met normaal uitgesneden haar, de verdeling hiervan is onbekend) en op de achterzijde staat een gekroond Nederlands wapen tussen 2 ½ en G.

De twee en halve gulden 1932 heeft als muntmeesterteken een zeepaard. De twee en halve gulden Wilhelmina 1932 is gemaakt van zilver en heeft een zilvergehalte van 720/1000. De 2 ½  gulden 1932 heeft een gewicht van 25 gram, waarvan een netto zilvergewicht van 18 gram en een doorsnede van 38 mm. De twee en halve gulden 1932 Wilhelmina heeft een gladde rand met daarop * GOD * ZY * MET * ONS.

De prijs van twee en halve gulden 1932 van Wilhelmina is afhankelijk van de kwaliteit van de munt deze is te herkennen aan de hoeveelheid slijtage door gebruikerssporen uit die periode. De verzamelwaarde van de 2 ½  gulden 1932 Wilhelmina wordt bepaald op kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit van de gulden munten hoe meer waarde de gulden munten vertegenwoordigen.

Bestel nu de twee en halve guldens Wilhelmina  1932 in onze webwinkel verzamelaarsmarkt.nl. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

Heeft u de Rijksdaalder 1932 Wilhelmina  uit een erfenis verkregen of wellicht misschien wel een hele muntverzameling en wilt deze verkopen dan kunt u ook terecht bij verzamelaarsmarkt. Onze taxateurs kunnen vrijblijvend de waarde van uw collectie taxeren zodat u weet wat het oplevert. Elke week zijn er weer taxatiedagen in heel Nederland om uw verzameling geheel vrijblijvend te laten taxeren. Uiteraard met de mogelijkheid om uw verzameling aan ons te verkopen.

Specificaties

 • Soort
  2,5 gulden
 • Jaar
  1932
 • Land
  Nederland
 • Staatshoofd
  Koningin Wilhelmina

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV