Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Koninkrijksmunten Nederland ½ gulden 1822 U

Kies uw product

Zf+
€ 700,00
Fdc-
€ 1.250,00

De halve gulden Koning Willem I 1822U is geslagen in Utrecht en heeft een oplage van 118.739. Deze oplage is verdeeld onder ½ gulden 1822 U Willem 1 munten met op de voorzijde de afbeelding van een borstbeeld naar rechts, met de naam Michaut op halfsafsnede diepliggend en ½ gulden Willem 1 1822U munten zonder de naam Michaut op halsafsnede op de achterzijde staat een gekroond Nederlands wapen tussen ½ en de letter G met daaronder 50 C. De exacte verdeling hiervan is onbekend.

De halve gulden 1822u heeft als muntteken een Mercurius staf en als muntmeesterteken een brandende fakkel. De halve gulden Willem 1 1822u is gemaakt van zilver 893/1000 en heeft een gewicht van 5,383 gram en een doorsnede van 24 mm. De halve gulden 1822 Willem 1 heeft een gladde rand met daarop * GOD * ZY * MET * ONS.

De prijs van een halve gulden 1822u van Willem de eerste is afhankelijk van de kwaliteit van de munt deze is te herkennen aan de hoeveelheid slijtage door gebruikerssporen uit die periode. De verzamelwaarde van de ½ gulden 1822 Willem de Eerste wordt bepaald op kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit van de gulden munten hoe meer waarde de gulden munten vertegenwoordigen.

Bestel nu de halve gulden Willem I 1822 in onze webwinkel verzamelaarsmarkt.nl. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

Heeft u de halve gulden 1822u Willem 1 uit een erfenis verkregen of wellicht misschien wel een hele muntverzameling en wilt deze verkopen dan kunt u ook terecht bij verzamelaarsmarkt. Onze taxateurs kunnen vrijblijvend de waarde van uw collectie taxeren zodat u weet wat het oplevert. Elke week zijn er weer taxatiedagen in heel Nederland om uw verzameling geheel vrijblijvend te laten taxeren. Uiteraard met de mogelijkheid om uw verzameling aan ons te verkopen.

Specificaties

 • Soort
  0,5 gulden
 • Jaar
  1822
 • Land
  Nederland
 • Staatshoofd
  Koning Willem I

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV