Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Vooruitgang van de natiestaat serie Deel 1: Industrie en armoede in de lage landen

€ 59,95

Kies uw product

In 1815 werden de Nederlanden na 236 jaar verenigd onder een heerser, namelijk koning Willem I. De droom van Willem van Oranje werd eindelijk werkelijkheid. De noordelijke en de zuidelijke Nederlanden werden eindelijk een land. Toch bleken de verschillen groot te zijn. De bevolking van de zuidelijke provincies voelde zich benadeeld ten opzichte van de protestantse Noorderlingen en kwamen in opstand. In 1830 barstte de bom en werd België na een bloedige strijd onafhankelijk van Nederland.

In beide landen groeiden de industrie, maar dit zorgde voor sociale problemen. De landen veranderden van landbouwgerichte staten naar industriegerichte staten. De mijnbouw en de metaalindustrie nam een hoge vlucht. In het oosten van Nederland bloeide de textielindustrie, met alle gevolgen van dien. De omstandigheden van de arbeiders waren erbarmelijk. De fabrieksdirecteuren gaven niets om hun arbeiders en dwong hen te werken, ook als ze ziek waren. Grote gezinnen leefden in diepe armoede, zelfs kinderen werden ingezet om te werken in de ongezonde fabrieken.

Alhoewel deze munten een bepaalde waardigheid met zich meedragen, waren de tijden van deze munten lang niet altijd zo waardig.

Let op! Vanwege het unieke karakter van de munten zullen ze in werkelijkheid verschillen van de productfoto's.

Onze andere historische sets gemist? Klik hier voor de producten!

Specificaties

  • Jaar
    19e eeuw
  • Land
    Nederland
  • Thema
    Historische set

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV