Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Vooruitgang van de natiestaat serie Deel 3: Eenwording van de laars

€ 79,95

Kies uw product

Sinds de val van het oude Rome was Italië lange tijd verdeeld, vele koninklijke en adellijke families beheersten het land, met daarin als eeuwenoude machtsfactor de paus van Rome. Na de val van het Franse keizerrijk werd Italië opnieuw verdeeld en bleven de andere Europese machten Italië beheersen. Oostenrijk, Spanje en Frankrijk hadden veel invloed op de laars. Door deze delingen van het land broeide er onder de bevolking het nationalisme en daarmee het verlangen naar een verenigd Italië. 

In 1831 werd Giovine Italia opgericht, zij streefden naar een Republikeins Italië. Dit idee liep stuk in 1848. Hiermee was deze beweging grotendeels ten ondergegaan, maar het verlangen naar eenheid niet. In 1860 werd de strijd om de eenheid hervat, onder de bekwame leiding van generaal Giuseppe Gardibaldi. Zijn leger van Roodhemden veroverden koninkrijk der Beide Siciliën en begon zo de eenwording van Italië. 

Ook de Sardijnse koning Vittorio Emanuelle streefde deze eenheid na en verenigde de noordelijke Italiaanse staten door Oostenrijk te verslaan. Beide veldheren ontmoetten elkaar en Vittorio Emanuelle werd koning van Italië. In 1870 werd ook eindelijk de kerkelijke staat en Rome bij Italië gevoegd. Deze munten zijn de getuige van de lange strijd voor eenheid en nationalisme, daarnaast zijn ze een herinnering aan twee grote veldheren. 

Let op! Vanwege het unieke karakter van de munten zullen ze in werkelijkheid verschillen van de productfoto's.

Onze andere historische sets gemist? Klik hier voor de producten!

Specificaties

  • Jaar
    19e eeuw
  • Land
    Nederland
  • Thema
    Historische set

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV