Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Hollandse Helden - Gouden eeuw serie Deel 1: Michiel de Ruyter

Kies uw product

Michiel de Ruyter stond als jonge Zeeuwse jongen bekend om zijn kattenkwaad, maar eenmaal op zee bleek waar zijn echte kwaliteiten lagen. Op elfjarige leeftijd koos Michiel het ruime sop en werd hij hoogbootsmanjongen. Op de oorlogsschepen vielen zijn kennis en tactisch inzicht op. Op een van zijn tochten sloeg hij een enterpoging van Duinkerker kapers af door het dek in te laten smeren met Ierse roomboter. Hierdoor konden de kapers het schip niet goed enteren en gleden uit op het glibberige dek. 

Ook in de drie handelsoorlogen tegen Engeland bewees De Ruyter zijn kwaliteiten. In 1652 versloeg hij bij de slag bij Plymouth de Britse General-at-Sea George Ayscue, en Michiels naam als zeeheld was geboren. In een van de grootste zeeslagen uit de vroegmoderne tijd, vierdaagse zeeslag, wist hij de Britten te verslaan. Het meest beroemd werd echter de Ruyters tocht naar Chatham. Hier, in het hol van de leeuw, wist hij de Engelse marine een zeer grote slag toe te brengen. De ketting die de marinehaven beveiligde, werd losgemaakt en ieder Engels schip dat men tegenkwam, werd aangevallen, vernietigd of buitgenomen. Veel van de Engelse schepen werden door zogenaamde branders vernietigd. Dit waren brandende schepen, gevuld met buskruit en brandbaar materiaal, die in de richting van de vijandelijke schepen werden gevaren. Ja deze slag sloot Engeland vrede met de Republiek. De Engelse diplomaat Samuel Pepys schreef hierover: 'Thus in all things, in wisdom, courage, force, knowledge of our own streams, and succes, the Dutch have the best of us, and do end the war with victory on their side'.

In de derde Engelse oorlog en in de naslaap hiervan bleef Michiel de Ruyter in dienst van de Staten-Generaal, totdat hij in een gevecht op de Middellandse zee stierf door een kanonskogel, die zijn voet verbrijzelde. Mede door Michiel de Ruyter is de Nederland als zeevarende macht bekend geworden. In de hier vertoonde munten zien we het zeevaarders verleden van Nederland. 

Let op! Vanwege het unieke karakter van de munten zullen ze in werkelijkheid verschillen van de productfoto's.

Onze andere historische sets gemist? Klik hier voor de producten!

Specificaties

  • Land
    Nederland
  • Thema
    Historische set

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV