Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een ​​betere gebruikerservaring te bieden en we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren voor een optimale sitewerking.

Verzamelaarsmarkt.nl
Assortiment

Hollandse helden serie Deel 1: Tweede wereldoorlog - Majoor Landzaat

Kies uw product

Tijdens de meidagen van 1940 stond het 1e bataljon van het 8e regiment infanterie onder de leiding van Majoor W.P. Landzaat. Zij hielden de posities voor en op de Grebbeberg. Voor de oorlog had de majoor al begrepen dat de Grebbelinie moest standhouden tot de laatste man, de laatste kogel. Toen de oorlog uitbrak paste hij dit zeker toe. 

Op 10 mei stootte de 207e infanterie Divisie van het Duitse leger door via Arnhem naar Wageningen. Daar wachtte hen een hevige weerstand van het Nederlandse leger. Langzaam verbrokkelde de linie en werd het paviljoen waar de commandopost gevestigd was omsingeld. Tegenover een bijeengeraapt regiment met één lichte mitrailleur, wat karabijnen, geweren, pistolen en beperkte munitie kwam een groot Duits leger te staan. 

Onder leiding van Landzaat verzette de Nederlanders zich hevig, daarom wilden de Duitsers korte metten maken met deze vuurhaard. Het regiment werd steeds zwakker; toen de munitie bijna op was bedankte hij zijn mannen en liet hen gaan. Zelf bleef hij achter en stapte met twee pistolen op de Duitsers af. Majoor Landzaat hield stand tot de laatste kogel. Op 6 mei 1946 werd hij postuum benoemd tot Ridder der vierde klasse in de Militaire Willems-Orde. 

De munten getuigen van de agressie van Nazi Duitsland en de individuele heldenmoed om het vaderland te verdedigen. 

Let op! Vanwege het unieke karakter van de munten zullen ze in werkelijkheid verschillen van de productfoto's.

Onze andere historische sets gemist? Klik hier voor de producten!

Specificaties

  • Land
    Nederland
  • Thema
    Historische set

Deel dit product op...

Pinterest

We helpen u graag!

Bezoek ons

Kantoor Klaaswaal
Industrieweg 24
3286 BW Klaaswaal, Nederland

Route Locaties

© Verzamelaarsmarkt.nl, onderdeel van De Ruiter BV